BIG PROBLEMS WITH MIDI / USB...

(SORRY BY MY ENGLISH…)
I´m have an problem:
My equipment;

  • 5K iMac
  • El Capitano 10.11.4
  • CUBASE 8 Artisit, CUBASE 7, PRO LOGIC X
  • 3,5 GHH pross.
  • 24GB RAM
  • Souncard APOLLO TWIN duo with
  • ADAT AUDIO INTERFACE mod. ADA 8200 ( connect tighter with a light-cable)
    DAW: KORG M1 and CASIO digital piano with MIDI IN/OUT

_My problem are; I ca use the Casio in all the program, but I dont get any sound out of the KORG M1 (yes the MIDI-cabels are correct),
I did try to load a program called sound and MIDI- windows, and when I test the Casio I hear sound, but not from the KORG M1, (I dont understand this program…)
I must say that I use ROLAND UM-ONE to the Casio, and a cheaper one to the KORG M!; an M-Audio USB/MIDI-converter (I also have another but no different)
But the strange is that I dont see any lights blink for MIDI OUT, in no one of theme.
They are both connected directly to the iMac USB.
So why do I do wrong so I can’t use the KORG M1 in the music program…?

I know how to connect to synthesizer together MIDI-IN to MIDI OUT, and so on…so I can use each others sounds, but I want to do this as well here…but I can’t, because the cables goes right in to the iMac…so…?

I hope you really can help me, and I thank you from here in the north (TRONDHEM, NORWAY)_
senserly

Jarle Strømsem
+47 90 58 90 03
jarleiceman@hotmail.no, jarle.stromsem@hotmail.no, jarleiceman@gmail.com.
2016-03-26 20.56.13.jpg

Unskyld,
min norsk ere ingen bedre. Det ere den tyske delen af forum. Pr(ö)v den engelske delen. :wink: