I have a problem with drag and drop VST plugins (10.5.10 and 10.5.12)

Hello.
I have a problem with drag and drop VST plugins after update Cubase 10.5.10.

When I’m dragging VST plugins from right zone to left zone to inserts and after dont press buttons on my mouse and direct cursor on right zone (Media-Vst effects) I have flicker “not available” (flicker crossed out circle). But if I do “left click” on central zone all is alright. I attached the link on the vidio with that problem.

First I thought it is associated with my system (Windows 7), but I check it on my laptop with Windows 10 and it have same problem too.
Does anyone have the same problem?

How to fix this problem? Thanks.

https://drive.google.com/open?id=1KSmWuEoKRed1oge5NBf1QsaEtLTpKpzl

Update to 10.5.12 did not help me on 2 cumputers.

Hi,

I can reproduce it even on Mac.

Reported to Steinberg CAN-27752.

I’m having the same problem on the macos side

Thanks for answering. Absolutely everyone has such a problem? Steinberg know about it problem?

Hi,

Now it is reported, so now Steinberg knows definitely.

Hi, Martin thank you for explaining.

Absolutely everyone has such a problem?

Not here seems to work fine

Hippo

Hi.
Do you have update 10.5.12?

Do you have update 10.5.12?

Yes

Just had another look at this
Try to see if it behaves differently with a change of the HiDIP switch

Hippo

Same issue here on 10.5.12. Working on a 1920X1080 monitor. No problem in latest version of C10.

No problem in latest version of Cubase 10 too.

What graphics card are you using? Could be related to Nvidia Graphics maybe?

I am sorry for late answer.
I did test on the computer with Win 7. It has Intel® HD Graphics 4000 (2304Mb)
And I did test on the laptop with Win 10, it has GeForce GTX 1050 Ti

Hello,

this is fixed in the next 10.5 patch.

Best,

Nice, thank you for answer :wink:

Great! Thanks :slight_smile: