Projects from Cubase5 and from Cubase7 dont loading

I’m having trouble loading projects from version 5.0 and now also I am having trouble loading the projects I’m doing in Cubase7.
The project starts loading and it just locks up and stops charging not responding anymore.
I already tried various things like Cubase uninstall and reinstall, uninstall all plugins and try to open the project and yet the problem continues.
I also tried to wait around an hour but still the projects are not loading.
What can I do?

The configuration of my computer:
Intel - i7 - 2.67ghz
6 gb RAM
System Type 64bit
Windows 7 Ultimate

Note: I still have my Cubase5 installed as unstable as this Cubase7 have no confidence in uninstall it

Is there any description of function, where Cubase stops to load? During loading plug-ins, sound/video engine…?

Is your Cubase 32-bit or 64-bit?

Is it possible to load any other project?

Hi Martin thanks for your reply.
My Cubase version is 64bit.
It opens some new projects , but not projects from 5.0 that was my last version before I buy the 7.
It always stop to load on Mix Console VSTs. Sometimes when loading Nexus, Retrologue, Halion.
Yes, it’s possible to open any other projects.
I stared a new project yesterday…everything was working well…but it stops to load when I tried to open this project later.
foto-5.JPG

Hi Martin thanks for your reply.
My Cubase version is 64bit.
It opens some new projects , but not projects from 5.0 that was my last version before I buy the 7.
It always stop to load on Mix Console VSTs. Sometimes when loading Nexus, Retrologue, Halion.
Yes, it’s possible to open any other projects.
I stared a new project yesterday…everything was working well…but it stops to load when I tried to open this project later.
foto-5.JPG

Hi,

it looks, some plug-in is not compatible with Cubase 7. Are you sure, you are using VST 2.4 or higher plug-ins only? Try to check updates of all your plug-ins, and instal the latest updates.

Yes, this is happening also with plugins from Cubase7 as Retrologue, Halion Sonic. I’ve updated Cubase to 7.02 too.
I tried to unistall all external vsts and I keep only the originals from Cubase , and the problem is still there. Don’t load some new projects that I started on Cubase7 and also my old projects from Cubase5.

I have installed now the Cubase7 32bit and everything is working perfect!
It could be some problem with 64bit version ;( . This is very sad!

Just for sure, did you try to trash preferences?

I just did it right now , it started to load the project but stop in other vst, this time on Groove Agent One.