RIP in Mutlichannel Setups: Sends Panorama not copied over correctly to RIP Audiotracks Bug

Hi,

it would be great if somebody from steinberg could check this and give it a can number:

Steps to reproduce:

  1. Create an Audio MultiChannel (5.1 for example)
  2. Create a Send (to a 5.1 FX Reverb Multichannel for example)
  3. Go into the Sends Panorama Settings and change something
  4. RIP (Render in Place) (with Channel Settings for example)

Result: The RIP Multichannel Audio File Track has adopted correct FX send, but the Sends Panorama Settings of the RIP Track are not the same as in the original.

Its all the same trying different Sends Panorama VST Plugins:

  1. Send a 5.1 Audio Track to a 2.0 Stereo FX Send. You automatically correctly get a Mixconvert PLugin inside the Sends Panorama Settings.
    Change some Mixconvert Settings for the Panorama Sends (Solo Channels or change volume)
  2. RIP the tracks → Same Problem: The Sends Panorama Settings of the RIP Track are not the same as in the original.

Its even worse trying Anymix Pro as a Sends Panorama Plugin:

  1. Send a 5.1 Audio Track to any kind of FX Sends. Use Right Mouse Click in the Sends Panorama and choose Anymix Pro (natively supported in Nuendo only)
  2. RIP the tracks → Problem: The Sends Panorama Settings of the RIP Track does not include the Anymix Pro plugin (it defaults to the default VSTMultipanner or VSTMixconvert, which is completely wrong…

My conclusion so far: Render in Place For multichannel Tracks is completely broken regarding the correct tranfer of Panorama Sends Settings onto the new RIP Multichannel Audio Track.

It would be great if somebody could check this out and give it a CAN number (even better, fix it…)

Thanks a lot,
Cheers,
lokotus

PS: (using Nuendo 13 on Windows)

Could anyone please check this behaviour ? its still broken in the new 13.0.30 update of Nuendo… Thanks…