Wavelab8.5 (32-Bit) crashes while adding effect on clip

Hi community,
I have installed WL 8.5.1 in parallel to WL 7 / 8. Knowing some issues with workspaces and take over from older WL versions, I switched them off in c:\program files\steinberg, as well in …roaming\Steinberg… by adding a leading “~” sign in the foldername.

After installation, WL 8.5.1 starts as expected. Loading any existing montage is also no problem. Now right clicking on a clip and select “add effect” leads immidiatly to WL crash. That is repeatable, even deinstallation and reinstallation doesn’t help. The log-files notes:

Name der fehlerhaften Anwendung: WaveLab8_5.exe, Version: 8.5.10.857, Zeitstempel: 0x53a9f955
Name des fehlerhaften Moduls: Qtx.dll, Version: 0.0.0.0, Zeitstempel: 0x53a9e3c3
Ausnahmecode: 0xc0000005
Fehleroffset: 0x000db281
ID des fehlerhaften Prozesses: 0x15ac
Startzeit der fehlerhaften Anwendung: 0x01cff434b17125d4
Pfad der fehlerhaften Anwendung: C:\Program Files (x86)\Steinberg\WaveLab 8.5\WaveLab8_5.exe
Pfad des fehlerhaften Moduls: C:\Program Files (x86)\Steinberg\WaveLab 8.5*Qtx.dll*
Berichtskennung: 097748f2-6028-11e4-a2be-4061860773eb

sorry, message is in German.

All older WL version work very stable on my computer, but with version 8.5.1 I was never able to work. Can someone give me a hint, what to do.

Thanx in advace

Strange. I would say, wait for the ucpoming WaveLab 8.5.20 (november).
Else, you could try erasing this file:
/Users/YourName/Library/Preferences/WaveLab 8.5/Preferences/General.dat

Thanks for the tip. Tried it, but bevaiour keeps the same.
Btw. adding Plugins to track or master section is no problem.

Thanks for the tip. Tried it, but bevaiour keeps the same.
Btw. adding Plugins to track or master section is no problem.

Meanwhile I updated to Wavelab Maintenance Release 8.5.20. Now all works fine. Thank you