Automation does not follow when using the fade editor

Hi,
I’ve been notifying about this bug since 2014! That’s 6 years and many new Nuendo versions.
I also showed this bug to the Nuendo team on different Nuendo stands at IBC, Musikmesse, etc.
Today I installed Nuendo 10.
The bug is still there!
Be careful when using automation and the crossfade editor!
You may destroy your work!
Please fix this bug!
Thanks
Philippe

More info below:
https://www.steinberg.net/forums/viewtopic.php?f=240&t=95037
Automation does not follow when using the fade editor
Post by PhilippeCNA » 24 Mar 2016 10:33
Hi,
There’s a bug when nudging audio in the crossfade editor: the automation does not follow the audio events even though “Automation follows events” is activated.
I hoped to see this fixed in Nuendo 7, as I pointed it out in 2014 already.
Please get this fixed. This makes the crossfade editor useless when using automation…
Thanks
Philippe

viewtopic.php?f=194&t=60475
Automation does not follow when using the fade editor
Postby PhilippeCNA » 04 Jun 2014 09:44
Hi,
When I move audio in the X-fade editor (Nudge = move audio / Chaining = until end), the corresponding track automation does not follow these moves although “Automation follows events” is activated.
When I move the objects themselves in the project window, automation follows normally.
I need the automation to follow when moving audio in the X-Fade editor.
This is needed when working on multichannel edits in Group Editing Mode.
How can I do this?