FX Chain Presets Problem

Same here :frowning:
Issued track presets has been attached
ChainPresets.zip (7.55 KB)

But this one loads ok (Third party plugins used)

Made a Steinberg’s homework:

if replace all tags (in fxchainpreset file) like:

with

it loads ok.
TrackPresetChain.2.zip (2.83 KB)

Same thing happening here and can’t rebuild template which has corrupted since moving from 8.5. Any date on the update?

Hi,

As it is written in another thread by Fabio, we could expect C9.5.40 in a few weeks.

To temporary solve “FX Chain Preset” saving problem do the following:

  • Assemble the chain that needs to be saved as an" FX Chain Preset" (e.g., add various plugins into the insert slot of a track in the MixConsole)
  • Right click on the track’s name in the MixConsole and choose “Save Track Preset…”
  • Then save it the normal way as FX Chain Preset (e.g., click on the cube right next to INSERTS and choose “Save FX Chain Preset…”)

[Remark: The interesting thing is that you just need to save your FX chain once as “Track Preset” and after that just don’t do anything. Just go ahead and save your chain as “FX Chain Preset” as you would usually do it. Then try to load it. Should work]

I didnt see this post before, Im having exactly the same Issue

https://www.steinberg.net/forums/viewtopic.php?f=253&t=143504&p=772280#p772280


https://youtu.be/wcXExMXL6Uc

when this comes out?

Hi,

As Fabio mentioned in other thread, it’s coming soon (in 2-3 weeks).

Is there a temporal solution to save the chain fx than being not “save Track preset”? this one is limited, because if I have a preset on sampler track and I want that chain in a audio track I will not be able to make it happen, this bug is killing part of my workflow :frowning:

Same happened to me a week ago under Nuendo 8.2.10
All my Kontakt libraries (10TB) are organized, labelled with mediabay, I don’t need to say it’s a HUGE work. :frowning:
Hope the near update will fix that issue…

FX chain works with 1, 2 and 3 plugins.

its like 3 weeks already after Fabio reply :cry: :cry: :cry:

So it must be really close. :grin::grin:

I hope… I hope

Hi, I’m experiencing this problem as well on my Mac. I’m running Cubase 9.5.3 with on the Sierra OS. I recently created a mastering chain I wanted to use in other projects that includes plugins from numerous developers. Since update 9.5.3 happened in May I’m wondering if an update is coming soon that will address this issue for Mac users.

Hi there,

9.5.40 was scheduled to be released a few weeks back, but was pulled to a “show-stopper”.
This means that the build needs to go through the testing phase again. Sorry for the delay.

One could use the ‘Save selected channels’ option in the MixConsole to temporarily work around that (but unlikely the FX Chain, it also copies the Pre settings and the channel type must match, so it does not really cover all ground…).

Unfortunately this bug is very annoying. Is there any archive where I can find 9.5.2 previous update? I checked on Steinberg ftp archive , but there is not available. Thanks!

:frowning:

On Windows you can roll back without uninstalling/installing anything: Control Panel -> Programs and Features -> View Installed Updates -> Click the Cubase 9.5.30 entry and click uninstall.

If needed 9.5.20 can be found here:
download.steinberg.net/downloads_software/Cubase_Pro_9.5_and_Cubase_Artist_9.5/9.5.20/Cubase_9.5.20_Update_win.exe
download.steinberg.net/downloads_software/Cubase_Pro_9.5_and_Cubase_Artist_9.5/9.5.20/Cubase_9.5.20_Update_mac.dmg

Hello Fabio, and how many time approximately this test stage will take? greetings

+1 Hello Fabio, and how many time approximately this test stage will take? greetings